2017. máj 12.

Gomboltad volna?!

írta: Dubicz úr
Gomboltad volna?!

Jó, hogy jön a jó idő, bár ez csupán nézőpont kérdése... Egy gyapjú öltönyben ázó embernek nehezen magyarázod meg az eső szuperségét épp úgy, mint a földet munkáló gazdának a forró, tikkasztó időt, mikor vízre szomjazik a termés... Mindkettőn lehet segíteni, előbbin egy praktikus esernyővel, az utóbbin egy komolyabb locsoló rendszerrel. Egyszóval a helyzet nézőpont és felkészültség kérdése, épp úgy mint a gombok milyensége. Itt hirtelen Gombóc Artúr jutott eszembe kerek csokoládé, gömbölyű csokoládé, kocka, stb... Na ez a gombbal is majdnem így van. Szeretjük, volt, van és lesz. Számtalan színben és formában, akár funkcionális darabként, akár csak díszként. Írásomat az olykor meglepődő, ujjongó, máskor szúrós szemmel néző ügyfelek ihlették. Mégpedig azzal hogy milyen mértékben befolyásolja egy öltöny, zakó, nadrág karakterét.

001.JPG

Egy letisztultabb, megszokottabb fekete öltöny, hozzá tökéletesen beleillő fekete gombokkal és természetesen csak a felsőt gomboljuk be, az alsót hagyjuk szabadon, bár sok esetben nincs ló de reméljük szamár se.

img_1455.JPG

Ez a sötét színű öltöny fel lett tuningolva színes és izgalmas gombokkal, ez gondolom sokaknál leveri a biztosítékot, sőt még a fi relét is, mások viszont annál nagyobb örömmel viselik ezt a különc darabot, kicsit tükrözi a személyiségét, kicsit újdonság, kicsit nem meg szokott, kicsit nagyon oda vonzza a tekintetet.

img_1437_1.JPG

Amennyiben a zakón lévő gombok nem csak dísz funkciót látnak el, szokás kigombolni az utolsót ezzel jelezve a kidolgozást és a minőséget.
Tudtátok, hogy a zakók kézelő gombjai miért voltak kigombolhatóak?
Mert egy öltönyös úriember a zakó levétele nélkül is kezet tud mosni, pusztán az ujjak felhajtásával. Ebben segített a kigombolható kézelőgomb.

002.jpg

Két hasonló színű zakó, mégis más az összhatás.

img_1422.JPG

A barna sport zakó és a hozzá tökéletesen passzoló harsány gombok, és ez meg lett spékelve pár trendi karkötővel, de lehet fokozni még sok más kiegészítővel is.

img_1501.JPG

A klasszikus kék club zakó arany színű gombokkal, sárga nadrággal tökéletes választás

unnamed_8.jpg

Látható különbség van a nadrágok között is, mindez mégsem olyan látványos mint, egy zakó, vagy öltöny esetében mivel az öv gyakran eltakarja, de pár ruha imádónak azért megdobogtatja a szívét.

unnamed_5.jpg

Mellényeknél többnyire az utolsó gombot szokás szabadon hagyni, én mégis az alsó és felső lazaságára esküszöm, persze ez mellény típus és fazon függő.
Ha van olyan ruhadarabod amit már meguntál, dobd fel pár új gombbal, gyakran olyan mintha egy totál új darabot kapnál.

Dubicz úr voltam, de még leszek!

 

Szólj hozzá

lifestyle stílus ing gomb ruha nadrág zakó öltöny mellény férfi ruha Dubicz úr loftoutlet